Alsnog Verwerkt

Lichaamsgerichte therapie
Somatic Experiencing®
Coaching

Ervaringen van cliënten

Ide is een aandachtig therapeut die altijd bereid is om naar zichzelf te kijken. Hij geeft ruimte, biedt veiligheid en schuwt de moeilijke thema's niet. Zijn integriteit en kennis geeft de ruimte om samen op reis te gaan door het lichaam en het bewustzijn om zo te komen tot meer inzicht, vrijheid en verlichting. We zijn er nog niet, maar mede dankzij zijn begeleiding is meer rust ontstaan, meer inzicht in de biologische natuur van traumatische ervaringen en rol die het lichaam daarin speelt. Langzaam aan is meer levenslust en -kwaliteit ontstaan en soms zijn er zelfs stappen richting echt herstel. De weg is niet makkelijk, maar er is nog zoveel te halen. We zetten door. F.

Vriendelijke en competente therapeut die mij verder heeft geholpen in een aantal zaken waar ik tegenaanloop in het leven. A.

De klachten waarmee ik in eerste instantie kwam zijn enorm afgenomen. Het angstige
gevoel dat ik had is nagenoeg weg en ik heb inzicht gekregen in bepaalde
gevoelens ten opzichte van de situatie. Ook ervoer ik na elke sessie meer
helderheid. Gevoelens werden wat ontrafelt. En ik kon er in de praktijk mee
oefenen. Het vertragen van spreken, steeds een stapje terug doen en voelen in
het lichaam waar de spanning zit, is me bijgebleven. Daarnaast luistert Ide
heel oprecht en voelde ik me veilig om mijzelf te kunnen uiten. (R.K.) 

Ide is een therapeut die met veel rust, duidelijkheid en humor samen met mij na al die jaren stilstand eindelijk een goed proces op gang heeft gebracht. Ik voel me lichter, blijer en rustiger. Ik vind het erg bijzonder (J.)

Ide is een heel fijne therapeut. Hij weet en voelt goed aan wat belangrijk is. Hij kan je echt verder helpen (A).

Ik heb meer voeling en respect gekregen voor mijn eigen lijf en zijn eigen wijsheid en archief, tot in alle vezels. (S.) 

Trauma’s en stress hadden zich tientallen jaren gestapeld. Ik had de ene na de andere teleurstelling verzameld. En mijn wereld stopte. Alles deed pijn en ik kon niet meer logisch nadenken. Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. En vertrouwde niets en niemand meer.
Alsnog Verwerkt – Ide dus - heeft me laten ervaren dat je niet je brein moet aanspreken om een traumatische ervaring te verwerken, maar je lichaam. En dat deze nare ervaring kan worden opgelost. Na een half jaar zie ik weer licht aan het einde van een lange tunnel en heb ik mezelf opnieuw leren ontdekken. Ik ben niet meer bang voor mijn emoties. Ik heb vertrouwen dat het wel goed komt met mij. (M.)

Ide is betrokken maar vooral veilig. Daardoor durf ik iedere keer weer de 'afgrond' in. Er wordt naast je gewaakt! Mijn ervaring is dat 'het'  alsnog verwerkt kan worden. Maar er moet wel gewerkt worden. (H.)

Veel is aan bod geweest, verdriet is verwerkt. Met verbazing heb ik gevoeld hoeveel woede en kracht er in me zit. Dit geeft me een heel sterk gevoel, waardoor ik beter voor mezelf opkom en mijn eigen persoon ook met humor en in kwetsbaarheid kan laten zien. Daarnaast was de oefening voor mededogen een eyeopener. Ide is heel veilig, voelt perfect aan wat er nodig is. (I)

Ik ben superblij. Voel me veel rustiger en prettiger. Heb een behoorlijk belast verleden. Ide weet de goede woorden te geven aan alles. Is betrouwbaar, deskundig en effectief. (K)

Ook al ben ik nog niet van (al) mijn klachten af, ik kan ze nu wel beter accepteren. Het verwerken van pijnpunten in mijn leven en het leren aangeven van grenzen heeft me goed gedaan. Ide is rustig, deskundig en betrouwbaar. Ik kan hem aan anderen aanbevelen (J)

Hoe op een veilige en simpele manier door deze begeleiding ik nieuwe ervaringen IN mijn lichaam ervaar, van ruimte en een soort vertrouwd gevoel, dat het goed gaat komen.
En dat het eigenlijk ook al goed was, niet anders kon (herkenning) maar er nu een opening komt naar verandering (A)