Alsnog Verwerkt

Lichaamsgerichte psychotherapie
Somatic Experiencing®
Coaching

Praktische zaken en tarieven

De sessies worden gegeven in een heerlijk ruime praktijkruimte, gevestigd in het gebouw van Qi-Amersfoort. In dit gebouw hebben diverse therapeuten een praktijk en we delen een prachtige wachtruimte. Het adres is Amsterdamseweg 43A, 3812 RP Amersfoort. Hier vind je de link naar het adres en de route.

Om je een beeld te geven van een sessie: we zitten op stoelen, je hoeft geen kleding te verwijderen en je wordt niet aangeraakt (tenzij met uitdrukkelijke toestemming ter ondersteuning).

Corona en sessies
Zolang cliënt en therapeut geen klachten hebben, geef ik live-sessies. Hierbij houden we ons aan de regels van het RIVM. ZOOM en beeldbellen is ook mogelijk.  

Voor 2021 hanteer ik dezelfde tarieven als in 2020 en 2019: 

  • Voor een sessie van 60 minuten: 80 euro 
  • Kennnismaking en intake (eerste 30 min): gratis
  • Proefsessie of verlengde intake aansluitend op de kennismaking (30 - 45 min): 50 euro 
  • Indien je financieel onvoldoende draagkracht hebt, bespreek ik graag een aangepast tarief met je.
  • De meeste zorgverzekeringen (maar niet alle!) bieden een vergoeding voor therapie indien je aanvullend verzekerd bent (niet voor coaching). Controleer of jouw zorgverzekeraar deze therapie vergoedt! (zie hier ). Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering wordt je eigen risico niet aangesproken. 

Voor 2022 wordt het tarief per sessie 85 euro.

Afspraken die meer dan 48 uur van tevoren worden afgezegd breng ik niet in rekening.

Bij coachingstrajecten voor medewerkers van organisaties worden aparte afspraken gemaakt met passende tarieven.

De SBLP, waarbij de praktijk is aangesloten heeft een lijst samengesteld met de verzekeraars en hun vergoedingen. Zie hier

De meeste grote verzekeraars vergoeden een deel, mits je aanvullend verzekerd bent. CZ, Ohra en Nationale Nederlanden hebben voor 2021 aangegeven dat deze lichaamsgeoriënteerde psychotherapie wel voor vergoeding in aanmerking komt (hun site is hierover onduidelijk; check het zelf, ik kan geen verantwoordelijkheid nemen voor het nakomen van hun toezegging). 

Ik ben lid van de SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho) therapie) en geregistreerd bij de RBCZ en werk binnen de daarin geldende regels (zie www.sblp.nl). (zie ook Klachtenregeling)

Zie ook de Behandelovereenkomst en Privacy-verklaring
Indien je belangstelling of vragen hebt, kun je contact opnemen met Ide Neumann, telefoon 06 2278 0145 of info@alsnogverwerkt.nl